מאמרים נוספים
הצפייה בעבודה היא מאד אסתטית, כמו אסתטיות ציורית, שהופכת חזרה לחומר. אנו חווים את תחושת השיעבוד ואת תחושת העליצות והגילוי, ועוברים עם האמנית בעלת השיער הארוך את האודיסיאה הנשית – בחזרה איטית ומדוייקת, שלא נשכח שום פרט, שהידע אותו היא עיבדה בדרכה הארוכה יחרט בנו כמו הקעקועים על גופה של יסמין ברגנר
עבודותיה של יסמין ברגנר מתכנסות אל תוך מרחב הלא- מודע ואל תוך סמלים ארכיטיפים באמצעות נוכחות פיזית.
העבודות מתארות תהליך אישי שבו ארכיטיפים מקבלים משמעות אישית. עבודות פיסול ספונטניות המתרחבות לרבדים נוספים על ידי פעולת פרפורמנס המתייחסת אליהן
שיתוף

ילד השדה | ריאיון עם נאסים הראמיין 1# | מראיינת: יסמין ברגנר

פורסם במקור במגזין חיים אחרים 2018

"סירובו של המדע המודרני לחפש אחר סדר גבוה מאט את התפתחות האנושות ופוגע קשות במערכות האקולוגיות שבהן אנו תלויים כדי לשרוד ולשגשג. ההשלכות והיישומים של תפיסת העולם המחוברת מספקים לנו חזון ברור לגבי יכולותינו להתפתח. האנושות צועדת בכיוון הזה, אבל עלינו להגיע ליעד בזמן והטכנולוגיה המתקדמת חייבת לצאת בהקדם"

נאסים הראמיין

"האנושות חייבת לאמץ את פיזיקת השדות המאוחדים וללמוד לשלוט בשדות הכבידה במטרה להשתחרר מהכורח לחיות על פני השטח של פלנטה ולהיהפך לחלק מקהילה גלקטית, שברשותה גישה לכמעט אינסוף מקורות אנרגיה. אנחנו קרובים מאוד לפריצת דרך. הפעם זה קריטי במיוחד מכיוון שאם לא נצליח, אולי לא נשרוד".

"התהודה הגבוהה קטנה פי ביליונים מחלקיקים תת-אטומיים, ולכן זוהי פעילות קוונטית שאין לנו חוויה ישירה שלה, אך ככל הנראה מבנה התודעה עשוי ממנה וכך גם כל החומר שסביבנו. בדומה לדג השוחה במים ואינו מודע לקיומם סביבו, כך גם אנו 'שוחים' בשדה פלזמטי דמוי נוזל ואיננו מבחינים בקיומו".

"אם נכיר בכך שאנחנו נמצאים בשדה אינטליגנטי שמקיים אינטראקציה איתנו ומייצר את המציאות שלנו, נזין אל תוך השדה את מה שאנחנו רוצים שיקרה וכך נתחיל לקבל תוצאות מיטיבות וחיוביות עבורנו ועבור כלל האנושות", אומר המדען והחוקר נאסים הרמאיין, העוסק בגיאומטריה מקודשת, בתיאוריית השדות המאוחדים ובטכנולוגיית תהודה, בריאיון שנערך עמו. "היקום הוא כמו כונן קשיח, מערכת של זיכרון פעיל אינסופי"

נאסים הרמאיין (Nassim Haramein) נולד בז'נבה שבשווייץ בשנת 1962. ב30 השנים האחרונות הוא חוקר את הקשרים בין פיזיקה, מתמטיקה, גיאומטריה, קוסמולוגיה, מכניקת הקוונטים, ביולוגיה, כימיה, אנתרופולוגיה וחקר תרבויות עתיקות. מחקרים אלה הובילו את הרמאיין לתיאוריות פורצות דרך, למאמרים, להמצאות ולפטנטים בפיזיקה מאוחדת, הצוברים כעת הכרה וכבוד ברחבי העולם.

כיום ברור כי אנחנו מצויים בעיצומה של התפתחות רדיקלית של טכנולוגיות נרחבות – חקר המוח, חקר הלב, אנרגיה חלופית, מערכות מידע גלובליות, רובוטיקה, הנדסה גנטית, ננו – טכנולוגיה, גיאו – הנדסה ומניפולציה אלקטרומגנטית על היונוספרה של כדור הארץ. טכנולוגיות מתקדמות אלה משפיעות עלינו ועל סביבתנו. אנחנו נמצאים בנתיב מהיר של ניסוי כביר, לטוב ולרע.

 

 

הרמאיין מאמין שתפיסת העולם העכשווית מעמידה בפנינו סכנות.

"אנחנו אוחזים במודל מציאות לא שלם שמשפיע על הכלכלה, על הממשל, על הטכנולוגיה ועל התקשורת. כחברה גלובלית אנחנו סובלים מכשל ערכים חמור, הגורם לנו להתעלם מאלימות מערכתית, מגזענות, ממחסור ומהרס סביבתי. במהלך המאות האחרונות צבר המדע תפקיד רב השפעה והוא מעצב את הערכים שלנו, את אמונותינו ואת תפיסותינו הרוחניות. העקרונות והערכים שינחו אותנו ישפיעו באופן עמוק על האנושות ועל כל החיים על פני האדמה ויהדהדו לדורות הבאים".

 

ההגה הקטן

בשנת 2004 ייסד הראמיין את קרן מדע תהודה [Resonance Science Foundation] למחקר ולפיתוח עקרונות פיזיקה מאוחדת. הוא גם המנהל וההוגה של חברת Torus Tech, LLC – מעבדה פרטית למחקר ולפיתוח של טכנולוגיות אנרגיה נקייה ובלתי נדלית ולמחקר החלל בצורה בטוחה ובת קיימא. ב2014 הקימה קרן המחקר של הרמאיין את תכנית השליחים, תכנית אונליין לימודית ראשונה ויחידה מסוגה בתחום הפיזיקה המאוחדת והגיאומטריה המקודשת, המחנכת אלפי תלמידים מיותר מ90 מדינות ברחבי העולם.

כולנו בעידן המודרני חשים את טלטלות המעבר מפרדיגמות ישנות אל הפרדיגמות החדשות המתהוות, ונשאלת השאלה אם האנושות, בהתנהגותה ההרסנית, תביא את העולם אל קצו או תצליח לצלוח את שלב גיל ההתבגרות שלה, להתפתח רוחנית ולהבשיל למשהו חדש ומיטיב. קרן מדע תהודה, אקדמיית פרויקט תהודה ומכון הוואי לפיזיקה מאוחדת מנסים לשנות את תפיסת העולם ולסייע ביצירת אנושות מיטיבה יותר. תכנית השליחים מגדירה את שינוי הפרדיגמה בעולמנו כמעבר מתפיסת עולם מנותקת לתפיסת עולם מחוברת.

"עקרון הספין, הסחרור, הוא עיקרון מהותי שנזנח או לא הובן כהלכה בפיזיקה המודרנית, במובן שהוא עיקרון פונדמנטלי של התארגנות. עקרון הספין מאפשר את ההתארגנות של היקום כולו ויוצר קוהרנטיות. זוהי הסיבה שכדור הארץ, מערכת השמש, יתר הגלקסיות והיקום כולו מסתחררים. אנחנו מוצאים את זה בגיאומטריה המקודשת בכל מקום"

"השדה המאוחד הוא שדה תהודה ברמה הקוונטית. הוא מקור החומר, המסה והכבידה, אך גם מקור התודעה. הדינמיקה של השדה האלקטרומגנטי ושדה הכבידה יוצרת לולאה אינסופית של היזון חוזר – ההיזון היוצא הוא השדה האלקטרומגנטי הקורן החוצה, וההיזון החוזר הוא שדה הכבידה החוזר פנימה. זהו שדה מידע דחוס, שבו כל יחידת פלאנק היא ניצוץ דחוס של מידע".

 

 

תפיסת העולם השלטת במדע כיום היא תפיסת עולם מנותקת, המפרשת את היקום כ"מכונה" חסרת חיים שאפשר לפרק אותה למרכיביה וסבורה כי הטבע והחומר נטולי תודעה ותבוניות. תפיסה זו מכחישה את קיומה של תבנית הוליסטית המחברת בין כל מה שקיים. האבולוציה מקרית והיקום נע ממצב של בריאה וסדר לעבר אנטרופיה, אי – סדר. הוואקום הממלא את החלל הוא ריק ומשולל אנרגיה.

"סירובו של המדע המודרני לחפש אחר סדר גבוה מאט את התפתחות האנושות ופוגע קשות במערכות האקולוגיות שבהן אנו תלויים כדי לשרוד ולשגשג", אומר הראמיין.

בניגוד לכך, תפיסת העולם המחוברת שמוגדרת בתכנית השליחים מפרשת את היקום כמערכת הוליסטית מלאת חיים ותבוניות. היא רואה בו שדה של פוטנציאל אינסופי בעל מבנה פרקטלי וסינרגטי. הגיאומטריה המקודשת והפיזיקה המאוחדת מזהות את התבניות הבסיסיות האלה ומחברות בין כל הקיים, מהמיקרו אל המקרו.

היקום הוא שדה אינטליגנטי ומלא חיים הלומד על עצמו ומתפתח לאינסוף במערכת של היזון חוזר. הכיוון של מערכות מתפתחות מכיל איזון בין סדר פוחת לסדר מתעצם. החלל בין חלקיקי החומר מלא במידע ובאנרגיה פוטנציאלית אדירה, המקשרת באופן נסתר בין כל הדברים.

"שינוי תפיסות עולם וערכים של משפחת האדם כולה הוא משימה מאתגרת הדורשת זמן", אומר הראמיין. "זה דומה לניסיון לשנות זרם אוקיאני כנגד זרם מנוגד חזק. במטרה לשנות כיוון, עלינו לסובב את 'ההגה הקטן' לפני שנשנה את 'ההגה הגדול' של הספינה. על ידי סיבוב של ההגה הקטן נפעיל לחץ מתון בתוך המים, שיתעצם בהדרגה עד שאפשר יהיה לסובב את ההגה הגדול ואת הספינה לכיוון השני.

"אני מאמין שההשלכות והיישומים של תפיסת העולם המחוברת מספקים לנו חזון ברור לגבי יכולותינו להתפתח בתחומי החברה, הטכנולוגיה והרוחניות. תכנית השליחים והתפתחותה של פיזיקת השדות המאוחדים שהיא חוקרת הן כנראה 'ההגה הקטן' שיסובב את הכיוון שבו נעה האנושות שלנו כמכלול. אם ביכולתנו לחזות זאת, ביכולתנו ליצור זאת. רעיון 'מטורף' של היום יכול להיהפך לנורמה של מחר.

"למשל, ב150 השנים האחרונות עברנו מסוס ומכרכרה למטוסים. זהו רעיון שנחשב בעבר לבלתי שפוי וחסר היגיון, אך כמה דורות קדימה הוא בגדר הנורמה. אז למה שבעוד כמה דורות בני אדם לא יוכלו לטוס אל מחוץ למערכת השמש ולתור את הגלקסיה באמצעות רכבי חלל הנעים באמצעות מנועי כבידה? אולי זה אינו רעיון מטורף כל כך.

"אני סבור שהאנושות צועדת בכיוון הזה, אבל עלינו להגיע ליעד בזמן. אנחנו נמצאים תחת אילוצים משמעותיים בתקופה הנוכחית ויכולתנו לשרוד כמין אנושי מאותגרת מאוד. לכן, רמה זו של טכנולוגיה מתקדמת חייבת לצאת בהקדם".

 

מימין: ניקולה טסלה, משמאל: וולטר ראסל

 

מעוררי השראה

רק לפני כחצי מאה, חוקרים כגון וולטר ראסל וניקולה טסלה הציעו לאנושות חזון וידע טכנולוגי שהיו בעלי פוטנציאל אדיר לשנות את החיים על פני האדמה, אך הם לא זכו לראות את החזון שלהם מתגשם. הם היו אנשי רוח ומדע יוצאי דופן.

"ראסל היה אדם מדהים ורבים אינם מודעים לפועלו", אומר הראמיין. "הוא היה פסל וארכיטקט אוטודידקט. כמדען הוא תרם בצורה נכבדת למדע המודרני. הוא זיהה רבים מהאלמנטים שבטבלה המחזורית וניבא את קיומם הרבה לפני שהתגלו בניסויי מעבדה. הוא חקר פיזיקה וגיאומטריה מקודשת וזיהה את הדינמיקה הסחרורית הבסיסית של הפיזיקה. הוא גם בנה מכשור תהודה מתקדם במעבדתו.

"ראסל וטסלה היו בקשר אישי, וטסלה המליץ לראסל לגנוז את עבודתו למשך אלף שנים מכיוון שהאנושות עדיין לא מוכנה תודעתית לטכנולוגיה הזאת. באותם ימים טסלה כבר היה למוד ניסיון מר לאור תגובת הקהילה המדעית ומנגנוני הכוח באותם ימים לפועלו. הבנתו של טסלה במקורות אנרגיה חופשית ובהולכת מקורות אנרגיה באופן אלחוטי לכל מקום בעולם נהפכה למרבה הצער לבעייתית עבור התאגידים הכלכליים השולטים ובעלי ההון. המחקר והניסוי הטכנולוגי שלו דוכאו ונעצרו במזיד על ידי מניעת מימון מחקרי".

"אף שהחברה המודרנית מבוססת על פיתוחיו הטכנולוגיים של ראסל, הוא נמחק כמעט לחלוטין מספרי ההיסטוריה. הוא בילה את שארית חייו בבדידות ומת בחוסר כל, מנודה מהקהילה המדעית. לפני 30 שנה, כשהתחלתי להרצות, מרבית מהנדסי האלקטרוניקה והפיזיקאים לא ידעו אפילו מיהם ראסל וטסלה. אני מאמין ששני מדענים דגולים אלה הקדימו את זמנם. הם הכינו את האנושות לשלב האבולוציוני שבו אנו נמצאים כעת ולפרדיגמה החדשה.

"באופן מדהים, ראסל פיתח טכנולוגיה דומה מאוד לטכנולוגיה שאני מפתח כיום. כמה מהמחקרים שראסל נעל בכספת כדי לפתוח בעוד אלף שנים הודלפו. קיבלתי אחד מהם והוא דומה למה שאני בונה בעצמי. כשנחשפתי לחומר של ראסל, כבר כתבתי את החידושים שלי בפיזיקה מאוחדת ובמתמטיקה, אבל זה היה אישור עמוק ומעורר השראה עבורי. גם היום אני עדיין מקבל לעתים תגובות מבטלות ולועגות למחקר שלי, מה שממחיש כמה קשה היה לראסל ולטסלה להציע רעיונות רדיקליים כל כך בשלהי ובאמצע המאה ה-20".

 

                

וולטר ראסל: מימין: משרטוטי האלקטרו מגנטיזם שלו, פורטרט, וספרו המפורסם "תפיסה חדשה של היקום" 1950

 

הראמיין מקווה שהפעם נצליח לעשות זאת.

"הפעם זה קריטי במיוחד מכיוון שאם לא נצליח, אולי לא נשרוד. האנושות חייבת לאמץ את פיזיקת השדות המאוחדים וללמוד לשלוט בשדות הכבידה, במטרה להשתחרר מהכורח לחיות על פני השטח של פלנטה ולהיהפך לחלק מקהילה גלקטית שברשותה גישה לכמעט אינסוף מקורות אנרגיה. זה יכול להישמע מופרך, אבל אני מבטיח שאנחנו קרובים מאוד לפריצת דרך".

 

 

שינוי הפרדיגמה

בתכנית השליחים אומר הראמיין כי ייתכן שהאתגרים שפוקדים כעת את האנושות הוא חלק חיוני וטבעי בהתפתחות של חברה. עובדת היותנו על סף היכחדות תביא אותנו להתעוררות מכיוון שהחיים בעלי עוצמה יותר מכל דבר אחר.

"הלחץ של להיות על סף היכחדות מביא אותנו לזוז מאזור הנוחות, להתעורר אל השלכות מעשינו ולהתקדם אל עבר תפיסה הוליסטית שתאפשר לנו יותר עוצמה והשפעה חיוביות. עלינו לאפשר לשינוי להתרחש".

"זה מצחיק, אבל שינוי הוא הדבר היחיד הקבוע ביקום. המדע מאבד מתוקפו כשאנחנו מנסים להיאחז ברעיונות קודמים. עלינו לבחון תמיד רעיונות חדשים ולראות כיצד הם משתלבים עם הרעיונות הקודמים. הרעיונות החדשים תמיד מבוססים על המשכיות של הרעיונות הקודמים, אך לעתים מתרחשות קפיצות דרך בחשיבה, למשל הקפיצה מהחשיבה הניוטוניאנית לרעיונותיו של אלברט איינשטיין.

"תורת היחסות של איינשטיין שינתה לגמרי את חשיבתנו בנוגע לממדי הזמן והמרחב, למסה ולחומר, ואת האופן שבו אנו תופסים את העולם. לאיינשטיין היה מזל שזכה לתמיכתם של מקס פלאנק ואחרים כדי להישמע בתוך הקהילייה המדעית. גם אם איינשטיין היה מנסה לפרסם את תורת היחסות שלו היום, הוא היה נתקל בקשיים לא מעטים. גם היום קשה מאוד לחרוג מהסטטוס קוו וזה מצער מאוד. חברה שאינה מעודדת חשיבה מהפכנית היא חברה המונעת מעצמה יצירתיות ומידע חדש. אם לא נוכל לנוע קדימה ניאלץ להיכחד".

נראה כי האנושות נהפכה לכל מה שהוא ההפך מציוויליזציה אמיתית, ההפך מההתנהגויות המשתמעות מהמילה "תרבות": לא להרוג אחרים, לא לשלוט באחרים ולא לצרוך בלי לתת דבר בחזרה. ואולם, למרות השליליות העצומה יש גם תנועה חיובית בכיוון השני – תנועות חברתיות אקולוגיות, רוחניות ווירטואליות שמנסות ליצור שינוי חיובי, מודעות וקהילה.

תרומתך החשובה לתחום המדע והתודעה קושרת באלגנטיות את קצות החוטים שטסלה, ראסל ואיינשטיין השאירו מאחוריהם. באחרונה אף זכית בפרס אלברט איינשטיין.

"כן, אני חש התלהבות ואופטימיות ומרגיש שהאנושות צועדת בכיוון הנכון. הסטטוס קוו מופר בכל תחומי החיים – בכלכלה, בצבא ובפוליטיקה. החברה משתנה לנגד עינינו במהירות. אני רק מקווה, כאמור, שזה יקרה במהירות שתאפשר לחברה שלנו לשרוד את האתגרים האקולוגיים, הכלכליים והחברתיים. כל מי שמתפתח, שמתעורר, משמעותי לשינוי הפרדיגמה".

 

 

יקום הולופרקטלוגרפי

הרמאיין הגה את תיאוריית היקום ההולופרקטלוגרפי, החוקרת את הגיאומטריה הפונדמנטלית של המרחב המחבר בין כולנו – מקנה המידה הקוונטי והמולקולרי ועד לקנה המידה של עצמים קוסמולוגיים ביקום. החידוש שמביאה הפיזיקה המאוחדת לעומת הפיזיקה הקלאסית הוא העיקרון שהקוסמוס הוא שדה מאוחד.

הרעיון שהיקום הוא הולוגרפי הוצע לראשונה בשנות ה50 של המאה הקודמת על ידי הפיזיקאים קרל פריברם ודיוויד בוהם. הם טענו כי המידע מועבר ומוחלף דרך כל חלקי היקום באופן סימולטני וא – לוקאלי.

תפיסת היקום כפרקטל הוצעה לראשונה בשנות ה70 של המאה הקודמת על ידי בנואה מנדלברוט. פרקטלים הם תבניות בעלות דמיון עצמי החוזרות בכל רמות הקיום, מהמיקרו למקרו. התפיסה אומרת כי יש אינסוף ממדים השוכנים בתוך מספר אינסופי של קני מידה של מצבי גבול מאוחדים בתוך השלם. יש מתמטיקה ענפה בתחום הפרקטלים שמספקת לנו מודל שימושי המסביר את עקרונות הסדירות והדמיון העצמי בקרב מערכות מורכבות, כגון עננים, קווי חוף, קווי מתאר נוף ועוד.

אחת התרומות החשובות של הרמאיין לתחום הפיזיקה המאוחדת הוא פתרון למשוואות היחסות הכללית של איינשטיין שהגה עם עמיתתו ד"ר אליזבת ראושר. זהו פתרון שיש לו ביסוס מוצק יותר מכל מסגרת תיאורטית אחרת שקיימת כיום. ניסוי שבוצע בשנת 2013 בידי קבוצת חוקרים במכון פול שרר אישר את ההשערה המדעית של הרמאיין. הפתרון שלהם מוצא תבנית מתמטית מאחדת בין כל הקיים ומניח את קיומו של "שדה מאוחד" שכולנו מתקיימים בו ומצויים באינטראקציה בתוכו.

ברמה הקוונטית, חלקיקים תת – אטומיים, כגון אלקטרונים, מהבהבים ונעלמים בתדירות גבוהה מאוד שאינה נראית לעין. האלקטרונים מתגלים בתוך הממד הגלוי וחוזרים בחזרה אל הסמוי. שני ממדי המציאות האלה, הגלוי והסמוי, יוצרים דינמיקה שהפיזיקאי דויד בוהם כינה בשם "מערכת יחסים הדדית". זוהי דינמיקה שבה כל ממד מעצב ממד אחר ומשפיע עליו בתהליך מתמשך של התהוות והתגלמות.

תהליך זה קרוי אוסילציה או "תנודה ברטט גבוה". למשל, קפיץ מתכת – כשנמתח אותו הוא יחזור אלינו. ואולם, במציאות אין מדובר רק בתנועה אחורה וקדימה כמו בקפיץ פשוט, אלא בתנועה של סחרור המתקפלת ומתפרשת הלוך ושוב בדינמיקה הקרויה "פיתול".

"המורכבות של היקום תובעת היזון חוזר, משוב", אומר הרמאיין. "קהילת הפיזיקה הקלאסית מתעקשת על הגדרה של מקריות ביקום משום שאם היא תכיר בעובדה ששום דבר ביקום אינו תוצאה של מקריות, היא תיאלץ להכיר בהיבטים של רוחניות. אני מאמין שכל הקיים משתתף באופן פעיל בתוך מה שאנו מכנים 'השדה המאוחד', המחבר בין כל הקיים".

נראה כי "מפצים קטנים" מתרחשים ברמה הקוונטית כל הזמן. עלינו לזנוח את התפיסה שהתרחש מפץ גדול אי שם בהיסטוריה, מכיוון שהוא מתרחש ללא הרף בכל נשימה.

לרוב האנשים קשה להבין את מושג התהודה.

"נכון. עקרון הספין, הסחרור, הוא עיקרון מהותי שנזנח או לא הובן כהלכה בפיזיקה המודרנית, במובן שהוא עיקרון פונדמנטלי של התארגנות. עקרון הספין מאפשר את ההתארגנות של היקום כולו ויוצר קוהרנטיות. זוהי הסיבה שכדור הארץ, מערכת השמש, יתר הגלקסיות והיקום כולו מסתחררים. אנחנו מוצאים את זה בגיאומטריה המקודשת בכל מקום".

 

תליוני ARK – טכנולוגית תהודה לבישה – מכון מדע הרזוננס הוואי

טכנולוגיה לבישה

בשנה שעברה יצאה לשוק גרסה ראשונה של טכנולוגיית תהודה ARK בפיתוחו של הרמאיין, שהיא קריסטלים המיוצרים במעבדתו שאפשר לענדם על הגוף. הקריסטלים מתוכננים ומובנים באופן גיאומטרי, היוצר מבנה מולקולרי שיש לו יכולת הדהוד עם השדה הקוונטי. הטכנולוגיה הלבישה הזאת יוצרת סנכרון הרמוני עם השדה המאוחד ומעצימה את היעילות האנרגטית שביכולתנו לקבל ממנו.

"בדקנו את הקריסטלים האלה באלפי מבחני מעבדה. התוצאות מביאות לכך שחשיפת מים אליהם מגבירה את התהודה של המים. למשל, אם נשקה צמחים במים שנחשפו לקריסטלים כאלה, הצמח יגדל פי 300 אחוזים מהר יותר והאיכות של זרעים מוגברת בכעשרה אחוזים. כלומר, לתהודה שיוצרים הקריסטלים הסינתטיים האלה יש השפעה מיטיבה על הביולוגיה. מכיוון שאנחנו עשויים בעיקר ממים, רציתי ליצור קריסטלים שאפשר לענוד על הגוף, להבנות מחדש את המים שבו ולקבל השפעות מבריאות ומיטיבות לגוף ולנפש.

"הקריסטלים יכולים להשפיע לטובה על החקלאות ועל הביולוגיה בקנה מידה רחב. כל דבר ביולוגי שנחשף אליהם – אדם, בעל חיים, צמח או זרע – מתעצם בתהודה ובPH שלו. טכנולוגיית האם שמייצרת את הקריסטלים נמצאת בפיתוח ואני מקווה שהיא תעניק לעולם טכנולוגיה של שליטה בכבידה ותשחרר אליו אנרגיה חופשית".

הרמאיין מוסיף כי "קריסטלי ARK מבנים מחדש את האטומים ואת מולקולות המים, מעצימים אותם והופכים אותם לחיוניים יותר. זה מאפשר לגוף שלנו ולמערכות החקלאיות והאקולוגיות שלנו לייצר צמיחה ופעילות תאית בריאות יותר וליצור את התנאים המתאימים לאיזון, לשלמות ביולוגית. זוהי רק הצצה לשינויים הפוטנציאליים שיכולים להתרחש כשהעקרונות הבסיסיים של הפיזיקה המאוחדת ייושמו. בו בזמן, שינויים בערכים הפנימיים שלנו נהפכים לחלק טבעי בהתקדמות, כשאנחנו מאמצים תפיסת עולם הוליסטית ואינטגרלית יותר".

 

תוכנית השליחים של האקדמיה של נסים הראמיין ומכון מדע רזוננס הוואי במשלחת למצרים 2018

 

"תיאוריית השדות המאוחדים מראה שאנחנו יכולים לשלוט בשדה הכבידה. היא מציעה פוטנציאל מגוון ובטוח יותר של שינוע בסביבת כדור הארץ ובהמשך מסע בין כוכבים יכול להפוך לאפשרות רלוונטית. החברה הנוכחית שלנו מבוססת על היכולת שלנו לשלוט בשדות מגנטיים ואלקטרו-מגנטיים. השלב הבא באבולוציה שלנו הוא היכולת לשלוט בשדות כבידה. יש לציין שאין זו טכנולוגיה חדשה, אלא טכנולוגיה עתיקה שיש לה עדויות ארכיאולוגיות בכל רחבי העולם".

"תהודת הוואקום ברמה הקוונטית בעלת אורך גל קצר מאוד, מה שיוצר אנרגטיות גבוהה מאוד בתוך מרחב זעיר ביותר. אם נצליח להתחבר למקור האנרגיה הזה, אם נצליח לשאוב אפילו עשירית אחוז מהאנרגיה שמצויה ביחידת פלאנק, יחידה של מרחב, תהיה ברשותנו מספיק אנרגיה לתפעל את כל העולם למשך אלפי שנים.

"על פי התיאוריה שלי זהו מקור האנרגיה של כל מה שאנו רואים במציאות הנצפית; של כל החומר, המסה והכוחות הפיזיקליים הידועים לנו. יצירת מכשירים שיוכלו להסתנכרן עם אנרגית הוואקום יכולה להיות המפתח להישרדות האנושות".

 

מקור התודעה

"השדה המאוחד הוא שדה תהודה ברמה הקוונטית", מסביר הרמאיין. "הוא מקור החומר, המסה והכבידה, אך גם מקור התודעה. הדינמיקה של השדה האלקטרומגנטי ושדה הכבידה יוצרת לולאה אינסופית של היזון חוזר – ההיזון היוצא הוא שדה אלקטרומגנטי הקורן החוצה, וההיזון החוזר הוא שדה הכבידה החוזר פנימה.

"אפשר לדמיין את שדה המידע הדחוס הזה, שבו כל יחידת פלאנק היא ניצוץ דחוס של מידע, כמו כונן קשיח דחוס מאוד. המידע דמוי נוזל וצף בחלל, בדומה למים שמורכבים ממולקולות שצפות יחד. כשהשדה הפלזמטי הזה צף כלפי חוץ, הוא מכונה 'שדה אלקטרומגנטי', וכשהוא צף פנימה, הוא מכונה 'שדה כבידה'. אפשר ללמוד למזג בין העדשות האלה – להשתמש בשדה אלקטרומגנטי כדי ליצור שדה כבידה ולהפך. זוהי הצעה תקפה עבור פיזיקה ניסויית, אם מבינים את הדינמיקות ואת העקרונות הבסיסיים האלה".

הדינמיקה של תהודת הוואקום, מודל הטורוס הקשור אליה ועקרון הספין הם מהנושאים המרתקים ביותר בתחום. זהו נושא אינטואיטיבי, מדעי ורציונלי.

"נכון. אני מאמין כי מה שאנחנו מכנים 'רוחני' הוא הפיזיקה שטרם הובנה על ידינו, ולכן התחלתי לכתוב מאמרים בביו – פיזיקה, למשל מאמר שפרסמתי בשנה שעברה המכיל מודל חדש להגדרת התודעה'".

 

משרטוטיו של וולטר ראסל

 

המאמר שלך מקור הספין עזר לי להבין את הדינמיקה של כוח הפיתול, המסתחרר סחרור אינסופי בשדה פרקטלי.

"נכון. בשדה הפרקטלי מתקיימים אינסוף ממדים, קני מידה ודחיסויות בין המיקרו למקרו. מערכת היחסים בין ההתרחבות להצטמצמות היא בין השדה האלקטרומגנטי לשדה הכבידה. כשאנחנו מתבוננים בחומר, אנו מתבוננים במבנה הוואקום הקוונטי, המתקיים בתהודה ובתדר גבוהים ביותר".

"רבים שואלים 'מדוע איני יכול לחוש או לראות את השדה הזה?'. עלינו להבין שהתהודה הגבוהה הזאת קטנה פי ביליונים מחלקיקים תת – אטומיים, ולכן זוהי פעילות קוונטית שאין לנו חוויה ישירה שלה, אך ככל הנראה מבנה התודעה עשוי ממנה וכך גם כל החומר שסביבנו. בדומה לדג השוחה במים ואינו מודע לקיומם סביבו, כך גם אנו 'שוחים' בשדה פלזמטי דמוי נוזל ואיננו מבחינים בקיומו. לאן זה יכול להוביל אותנו? להבין את היקום ככונן קשיח, כמערכת של זיכרון פעיל אינסופי".

 

תוצאות בשטח

הרמאיין מוסיף בהקשר לחוק המשיכה, שאותו הוא מכנה "הנדסת הוואקום", ש"כשאנחנו מכירים בכך שאנו נמצאים בשדה אינטליגנטי, שמקיים אינטראקציה איתנו ומייצר את המציאות שלנו, ובכך שמה שאנו מזינים לתוך השדה חוזר במערכת ההיזון החוזר, אנו מתחילים להקפיד להזין אל תוך השדה את מה שאנחנו רוצים וחולמים שיקרה ולא מדמיינים את מה שאיננו רוצים שיקרה. כך אנחנו מתחילים לקבל תוצאות שעולות בקנה אחד עם מה שאנו חווים כמיטיב וחיובי עבורנו ועבור כלל האנושות. כל מי שמבין זאת יכול להשפיע יותר על השדה המורפוגנטי ולהיהפך למנהיג ולסוכן שינוי לאחרים".

כמי שמאמין בחינוך, כיצד לדעתך אפשר להפוך רעיונות מורכבים, כגון דינמיקת הטורוס, כוח הפיתול ותהודה, למכשירים פשוטים שידגימו זאת לילדים ולצעירים? זה יסייע לדור הצעיר להציע רעיונות רדיקליים להתפתחות האנושות ולהצלתה.

"כל אחד יכול להיות איינשטיין שטרם התגלה, אבל מערכת החינוך הנוכחית הגלובלית מדכאת באופן עמוק את היצירתיות ואת החשיבה המקורית של ילדים ונוער. מזלזלים באינטליגנציה שלהם וכופים עליהם שעות לימוד רבות של מקצועות שאינם תורמים להם. זה תהליך מזיק מאוד שמרחיק אותם מללמוד את מה שבאמת מרגש אותם.

"זוהי הסיבה שבעטיה הקמתי את אקדמיית תהודה ואת תכנית השליחים – להציע חלופה למערכת החינוך הקיימת וליצור נרטיב חדש. לתת מקום להיסטוריה אחרת של המדע ולהיסטוריה של האנושות כמכלול, וכמובן להציע מדע חדש הוליסטי שאנו מצויים בפיתוחו.

"אנחנו עובדים גם על שיתופי פעולה עם קרנות חינוכיות כדי להפיץ את החומר הלימודי. כך יוכלו יותר ויותר אנשים להבין את שינוי הפרדיגמה בעולמנו ולתרום לשינוי באופן אישי".

סוף חלק 1 (ראו המשך: ילד השדה 2)

 

יסמין ברגנר היא אמנית רב – תחומית, מלווה רוחנית באמצעות קעקוע וחוקרת

נאסים הראמיין הוא מדען, פיזיקאי וחוקר גיאומטריה מקודשת.

המאמר פורסם במקור במגזין חיים אחרים 2018